Voetreflexologie, gezichtsreflexologie, stress, kanker, rugklachten, fertilitieits, zwangerschaps

Reflexologie

Reflexologie is een laagdrempelige therapie waarbij men met duim en vingers inwerkt op de reflexzones. Het lichaam komt terug in zijn natuurlijke harmonie, waardoor het weer evenwichtig gaat werken en al zijn mogelijkheden benut. De Egyptenaren, Chinezen, Inca’s, Maya’s en Cherokees hebben allemaal reflexologie gebruikt om verlichting en genezing te brengen.

Reflexologie is ideaal voor mensen op leeftijd of met een mobiele beperking. Deze therapie kan gegeven worden op een stoel of sofa, of rustend op een bed. Het is niet nodig om zich tijdens de behandeling om te draaien of te verplaatsen.


Stress

Een toegankelijke therapie die je stressniveau doet dalen. Wanneer je last hebt van stress, en je het niet ziet zitten om meer dan een uur stil te liggen, kan reflexologie een oplossing bieden. Door op je hele lichaam in te werken via de reflexzones van je voeten, zal niet alleen je stressniveau dalen maar zullen ook de neveneffecten van stress, zoals slaap- en spijsverteringsproblemen en migraines, verminderen.


Kanker

Ideaal voor mensen met kanker, mensen die in behandeling zijn tegen kanker of in remissie zijn. Het kan op elk moment tijdens je ziekte toegepast worden, zelfs op je ziekenbed. Wanneer je een zware operatie achter de rug hebt, heb ik alleen je voeten nodig om aan de slag te gaan. Het idee achter deze complementaire therapieën is om je te behandelen in samenwerking met de traditionele Westerse geneeskunde. Reflexologie is absoluut geen remedie maar het helpt je lichaam wel met zijn genezingsproces. Het verbetert het functioneren van je lichaam, heeft een positieve invloed op stress en angsten, maar het allerbelangrijkst is dat je je er beter door voelt. 


Rugklachten

Rugklachten vreten aan je energie en je geestelijke welzijn. Het kan lang duren voor dit terug op peil is en heel vaak blijf je achter met een blijvende pijn of tintelingen in die zone. Reflexologie is een zachte, toegankelijke manier om pijn te verlichten en het kan je minder afhankelijk maken van pijnstillers die ook een zware tol eisen van je lichaam. Veel mensen met rugklachten liggen niet graag lang op een massagetafel maar met reflexologie kan je liggen, zitten of leunen, wat je zelf het beste vindt.


Vruchtbaarheids- en zwangerschapsreflexologie 

Een toegankelijke therapie die je lichaam helpt in evenwicht te komen.

Als je op dit moment een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaat, is voetreflexologie mogelijk. Door het toepassen van reflexologie in de periode tussen het wegnemen van de eitjes en de terugzetting ervan, kan het lichaam, en dus ook de baarmoeder zich ontspannen en zich voorbereiden op de inplanting. Het is een uitstekende manier om tot rust te komen en de spanning te verminderen die een vruchtbaarheidsbehandeling met zich meebrengt.

Ochtendmisselijkheid is uitputtend, vervelend en onaangenaam. Wanneer je er last van hebt, is het idee om een uur stil te moeten liggen voor een massage weerzinwekkend. Omdat je tijdens reflexologie rechtop kunt zitten, is het een goed alternatief voor een massage. Het werkt bovendien ook op je spijsverteringssysteem door de natuurlijke pH in de maag te normaliseren waardoor de symptomen verminderen.

Tijdens de zwangerschap kunnen er bepaalde reflexzones niet gemasseerd worden, maar laat dit je er niet van weerhouden om een behandeling te krijgen voor eventuele andere ongemakken.

In de eerste dagen na de bevalling is reflexologie ideaal om de balans van je lichaam te herstellen. Het stimuleert de natuurlijke hormoonproductie en de aanmaak van het gelukshormoon prolactine, wat een gunstig effect heeft op de melkproductie. Ook bij het ophouden van vocht tijdens de zwangerschap, kan reflexologie helpen.

Reflexologie kan ook gegeven worden terwijl je je baby vasthoudt. Wanneer jij en je baby nog geen routine gevonden hebben, of als je een zware bevalling of een keizersnede hebt gehad, kan je veilig reflexologie krijgen tot je klaar bent voor een volledige postnatale massage.


Lymfestelsel

Het lymfestelsel zorgt ervoor dat giftige stoffen uit je lichaam verdreven worden. Het versterkt het immuunsysteem, vermindert het ophouden van vocht en zorgt ervoor dat je lichaam efficiënt kan werken. Reflexologie voor het lymfestelsel helpt je lichaam te ontgiften en bovendien je lichaamsfuncties te verbeteren wanneer je zwanger bent en water ophoudt, een zware virale infectie hebt gehad, kanker hebt, of wanneer je uitgeput bent 

 

Gezichtsreflexologie 

 

Door het combineren van Japanse faceliftmassage, Indische hoofdmassage, reflexologie en drukpunttherapie creëert gezichtsreflexologie een perfecte training voor het gezicht Je huid zal stakker en zachter worden, en zal er veel gezonder uitzien. 


Voordelen:

 • Het verlaagt de gevolgen van stress
 • Het verbetert de bloedcirculatie, het immuunsysteem en de afvoer van afvalstoffen in het lichaam 
 • Het vermindert gespannen spieren
 • Het vermindert mentale belasting en verbetert de concentratie
 • Het maakt de sinussen vrij, vermindert griepsymptomen, migraine, stress, slaapstoornissen, haarverlies, moeheid, pijn, darmproblemen, enz.
 • Het verbetert de hormoonbalans
 • Het verjongt de huid, lichaam en geeft intensieve relaxatie 

Voor Wie?

 • Gezichtsrefleoxlogie is voor iedereen bij wie andere therapieën niet gewerkt hebben.
 • Neurologisch gerelateerde aandoeningen - Door het stimuleren van specifieke hersenfuncties, brengt gezichtsreflexologie verzachting bij bijvoorbeeld fibromyalgie, CVS, Kankerpijn, MS, enz. Vooral op gebied van pijn, vitaliteit en concentratie zal u bij een behandelingstraject een verschil merken.
 • Stress-gerelateerde pijnen - Gezichtsreflexologie werkt op de hormoonbalans en heeft bovendien een diep ontspannend effect.  Hierdoor geeft het goed en snel resultaat bij o.a. migraine, spanningshoofdpijn, nek-, schouder- en rugklachten.
 • Andere fysieke symptomen - Gezichtsreflexologie kan helpen bij een hersenschudding aangezichstverlamming en bij Parkinson.

Voor veel mensen is gezichtsreflexologie hun schoonheids –en gezondheidsgeheimpje. Een natuurlijke manier om er goed en ontspannen uit te zien, in een lichaam in balans gehouden door reflexologie. Het grote voordeel van reflexologie via je gezicht is dat je kan genieten van alle voordelen van voetreflexologie, maar het heeft ook nog eens een verjongend effect op je huid. Al vanaf de eerste behandeling merk je al een mooie gezonde gloed op je aangezicht! 


Wat te verwachten  

· Na een korte consultatie begint de behandeling met een eenvoudige reiniging en voorbereiding van het gezicht, indien nodig. Daarna worden biologische gezichtsoliën aangebracht. Deze helpen om van de hele ervaring een echte verwennerij te maken De antioxiderende eigenschappen helpen de huid te verzegelen tegen luchtvervuiling en invloeden van het weer.

· Ik masseer zachtjes hoofd, nek en schouders om spanningen los te laten en stimuleer vervolgens een reeks punten op je gezicht. Het gevoel is diep ontspannend.

·  Afsluitend met een korte reeks  bewegingen om zachtjes wakker te worden en je voor te bereiden om terug de wereld in te gaan .

‘Het aangenaamste uur van mijn leven tot nu toe '

  


Voet Reflexologie     60min - 55€

  


Gezicht Reflexologie     60min - 65€

 


DE AANGEGEVEN TIJD IS INCLUSIEF CONSULTATIE