Info en vragen

Massage, Reflexologie, aan huis, Zone Face Lift, NLP Coaching,

Emma Cloostermans

Ik ben een geboren Londenaar, en heb overal ter wereld gewoond en in een verscheidenheid van culturen gewerkt . Zo heb ik verschillende vormen van massage, reflexologie en aromatherapie bestudeerd.


Nadat ik mijn diploma van massagetherapie behaalde aan het ITEC in Londen, kreeg ik een baan aangeboden in België waardoor mijn leven aanzienlijk veranderde. Ik ben nu een echtgenote en moeder en ik behaalde hier eveneens de nodige kwalificaties om als therapeut aan de slag te gaan, waaronder bijscholing door de verloskundigen in het UZ Gent. Ik ben enthousiast omdat ik de gelegenheid krijg om mijn vaardigheden, kennis en ervaringen naar België te brengen en iets unieks aan te bieden aan de Antwerpenaren. Mijn uitgebreide studie en training hebben me geleerd om goed te communiceren waardoor ik begrijp wat er in de geest en het lichaam van mensen omgaat. Daardoor kan ik problemen behandelen en jou en de wereld rondom jou een betere kwaliteit van leven bieden.

Van mij clienten

 "Monthly Emma comes to my home.  Depending on my needs, she treats me. Foot Reflexology, a massage,.....but the Facial is the Ultimate relaxation for me!" HL


"Not only Emma's got hands to heal, she's got ears to listen as well and that 's what makes her such a good therapist. Emma's listening abilities give her a bigger picture and deeper understanding of what treatment you're in need of and if other medical professional advice should be taken"Sarah - French expat in Belgium


"Ik heb bij Emma al meerdere keren massages, voetreflexologie en gezichtsreflexologie gedaan. Magische handen heeft zij en super fijne persoon om mee te praten. Vooral van de gezichtsreflexologie kan ik enorm genieten en heb ik nadien het gevoel dat mijn ganse lichaam werd behandeld.  Zeker dus een aanrader en ik blijf zeker komen!"


Voet Reflexologie "Ik ben heel blij dat ik voetreflexologie heb leren kennen.  Mijn maandelijkse behandeling zorgt voor een betere werking van verschillende organen en geeft me tevens een ontspannen gevoel door de bekwarme en professionele aanpak van Emma"


Pregnancy Massage "Gentle hands with a warm heart, always comforting" DS 


ZFL "Het is Gewoon Zaaaaaalig" 


ZFL "I feel like I look younger" LA 


ZFL “I always look forward to the treatment and I always feel better and look younger when I leave”

Van Mijn Collega's

“Emma’s work exceeds the required criteria of a ZFL therapist showing excellent skills; releasing emotions; internal transformation; obtaining measurable results outside. Emma holistically plans her work with clients and uses a variety of additional skills and knowledge”

Ziggie Bergman, Founder  ZFL.


  

“Emma’s understanding of how to guide people towards a state of free flowing ease is sublime. She has a deep sense of the mind body connection and how a blockage in one’s thinking will often present itself physically, be this stiffness, discomfort, pain or illness. Emma’s work is steeped in truth and integrity; values that offer those in her care absolute certainty of her commitment to facilitate a helpful transformation.

One of Emma’s many refreshing qualities as a therapist is her ability to adapt to the complexities of other people’s states, moods and emotions. She can see beyond unhelpful behaviour or thinking and gently steer others towards their true and full selves.

Emma’s previous knowledge of the Corporate world combines beautifully with her holistic knowledge, humour and personal journey, to create a powerful, authentic and credible approach. To entrust in Emma is the first step towards living the way YOU know your true self could be”. 

Lisa White – NLP Trainer & Coach

Waarom BSerene

Iedereen is uniek, dus elke behandeling bij BSerene ook

 

Iedereen is anders, communiceert anders en elk lichaam heeft zijn eigen natuurlijke helingsproces. Een behandeling bij BSerene is dus ook niet zomaar een voorgekauwde routine, je krijgt een gepersonaliseerde behandeling.

Om een maximaal resultaat van de behandeling te garanderen vraag ik aan mijn clientèle om voor hun eerste bezoek een gedetailleerde vragenlijst in te vullen. Tijdens je eerste sessie zal ik deze informatie gebruiken om de therapie aan te passen aan jouw noden. Je krijgt dan ook de gelegenheid om mij te leren kennen, een vertrouwensband op te bouwen en om inzicht te krijgen in mijn kennis en vaardigheden.

Je laten aanraken door een vreemde kan, vooral de eerste keer, wat ongemakkelijk aanvoelen. Daarom werk ik aan de hand van een lichaamsplan, dat door jou zelf wordt ingevuld. Zo kan ik zien waar je niet aangeraakt wil worden en waar je eventueel spier- of andere problemen hebt. Op deze manier kan ik je de beste behandeling garanderen. Na de behandeling vraag ik je om een feedbackformulier in te vullen,  zodat ik kan evalueren welke effecten je ervaren hebt. Ook dit zal mij helpen om een beeld te krijgen van wat het beste bij je past en hoe ik je het beste kan helpen.

Vragen?

Het is normaal dat je voor je eerste bezoek aan BSerene vragen hebt. Kijk gerust even op deze pagina of je hier het antwoord terugvindt. Indien je verder nog vragen hebt kan je mij steeds mailen of telefoneren.


Wat moet ik doen voor mijn eerste bezoek?

Voor je eerste bezoek wil ik je vragen om de online vragenlijst in te vullen. Door een aantal vragen te beantwoorden over je medische toestand, krijg ik een goed beeld van jouw lichaam en je voorkeuren. We zullen deze vragenlijst samen doornemen tijdens je eerste consultatie. Daar zullen we bespreken welke zones ik moet behandelen en zullen we aan de hand van eventuele gezondheidsproblemen bekijken welke vorm van behandeling het meest geschikt is. Het is van belang om al je zorgen op medisch vlak te vermelden zodat ik de sessie kan aanpassen aan jouw specifieke noden zonder schade te berokkenen. Geef ook eventuele allergieën aan, dan kan ik de olie of lotion daarop aanpassen. Dit consult is inbegrepen in de aangegeven tijd, maar het zal slechts 15 minuten in beslag nemen, waardoor er nog genoeg tijd over is voor je eerste behandeling. 


Wat mag ik tijdens mijn eerste behandeling verwachten?

Tijdens je eerste bezoek gaan we je vragenlijst doornemen. Dit zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen waardoor de uiteindelijke behandeling de eerste keer wat korter zal zijn. Na de behandeling krijg je wat te drinken en kunnen we even napraten over wat je aangenaam vond en wat niet. Daar zal ik dan rekening mee houden in de toekomst.  


Hoe moet ik me voorbereiden op de behandeling?

Neem indien mogelijk een douche en was je voeten voor de behandeling. Ga ook nog eens naar het toilet want met een volle blaas kun je u moeilijk ontspannen.


Moet ik iets doen na de behandeling?

Gun jezelf na iedere behandeling de tijd alvorens de wereld weer onder ogen te zien. Er wordt geen medicatie gebruikt, maar ik werk wel diep op je lichaam in, waardoor je meer ontspannen bent dan normaal. Geniet van deze gemoedsrust zo lang je kan.

Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water of warme cafeïnevrije dranken te drinken. Je lichaam is hard aan het werk om alle giftige stoffen af te stoten en daarbij is extra vochtinname nodig.  

Ik vraag aan al mijn klanten om ongeveer 24 uur na de behandeling een feedbackformulier in te vullen. Dit is belangrijk voor mij om de werking van je lichaam te begrijpen en om te zien hoe snel je op een behandeling reageert. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je na de behandeling heel diep geslapen hebt of dat je slaap juist verstoord was. Misschien heb je wel hoofd- of spierpijn gekregen. Het zijn allemaal normale reacties en niets om je zorgen over te maken. Maar tussen de afspraken door zou je kunnen vergeten dat deze dingen gebeurd zijn. Het formulier laat me toe om op een goede manier met u te communiceren en ervoor te zorgen dat je de maximale voordelen krijgt van je behandeling. 


Hoe moet ik me thuis voorbereiden op mijn therapie?

Voor reflexologie zoek je een rustige plaats waar je comfortabel kunt zitten en eventueel wat achteruit kunt leunen.

Voor massage zoek je een rustige plaats waar ik een massagetafel kan opstellen (minstens 2.50m x 1.50m).

Als je dat wilt, kun je wat kaarsen aansteken en rustige muziek opzetten om je voor te bereiden. Ik zorg voor handdoeken, olie en eventuele andere benodigdheden. Let erop dat er voor een zwangerschapsmassage voldoende kussens beschikbaar zijn zodat je comfortabel kunt liggen.Zorg ervoor dat de kamer waarin je de behandeling krijgt een aangename temperatuur heeft. De meeste kuuroorden verwarmen hun behandelingskamer tot 22 á 25 graden Celsius. Het is jouw lichaam en jouw behandeling, dus stem de temperatuur af op jouw behoeften. Voor een massage, moet je de temperatuur van de kamer waarschijnlijk hoger zetten dan normaal. Bij voetreflexologie zijn alleen je voeten en het onderste deel van je benen onbedekt. Dan hoeft de kamer wellicht niet zo warm te zijn. Aan jou de keuze.


Waarom duurt een massage anderhalf uur?

De behandeling die ik geef is tweeledig. Eerst en vooral zorg ik voor ontspanning door te masseren. In een kuuroord is dit normaal gezien een behandeling van een uur. Daarnaast werk ik ook op de specifieke probleemzones van je lichaam. Door die extra tijd kan ik me beter op deze zones te concentreren en je iets extra’s bieden. Als je geen probleemzones hebt, kan ik je voeten, gezicht, schedel, hoofd of schouders wat langer masseren. Laat me gewoon weten wat je verkiest. Het zorgt er allemaal voor dat jij en je lichaam de maximale voordelen van een massage krijgen.


Welke producten worden er gebruikt?

Ik gebruik alleen de meest pure basisolie voor al mijn behandelingen. Normaal gezien is dat amandelolie, maar als je een noten- of vitamine E-allergie hebt, gebruik ik druivenpitolie. Naar wens kan ik daar essentiële olie aan toevoegen. Bijvoorbeeld lavendelolie als je gespannen bent of arganolie om je huid extra te voeden als je zwanger bent. Dit hangt allemaal af van jouw behoeften en wensen. Als je hooikoorts hebt is het beter om geen essentiële oliën toe te voegen. Ook voor baby’s gebruik ik alleen de puurste, meest natuurlijke producten om er zeker van te zijn dat er geen negatieve ervaringen optreden. De keuze is altijd aan jou.  


Moet ik me helemaal uitkleden?

Je mag je uitkleden tot zover het nog gemakkelijk aanvoelt. Mijn ervaring is dat de meeste mensen zich beter voelen als ze hun onderbroek aanhouden tijdens de sessie, maar de rest van je ondergoed is jouw beslissing. Als het uitdoen van al je kleren je zenuwachtig maakt waardoor je je niet kan ontspannen, dan krijg je ook niet de optimale voordelen van de sessie.

Voor voetreflexologie moet je hele onderbeen vanaf de knie onbedekt zijn. Als je je dus niet gemakkelijk voelt bij het uittrekken van je kleding, zorg er dan voor dat je tijdens de sessie een losse broek draagt of een rok op knielengte.

Voor stoelmassage draag je het beste een t-shirt of een loszittende top.


                                                                     IK GEEF GEEN EROTISCHE MASSAGES.


Moet ik mewelf me een laken of handdoek bedekken?

De delen van je lichaam die niet behandeld worden, zullen afgedekt worden met een handdoek. Als je uitgekleed bent en op de massagetafel ligt, zal alleen het deel van je lichaam waarop gewerkt wordt, ontbloot zijn.

De geslachtsdelen (mannen en vrouwen) en borsten (vrouwen) worden niet ontbloot. Wanneer er op de buik van een vrouw gewerkt wordt, zullen de borsten met een handdoek bedekt worden.


Wat doe ik tijdens de behandeling?

Maak het jezelf gemakkelijk. Als het voor de behandeling nodig is dat je anders gaat liggen, zal ik je in de gewenste houding leggen of je vragen om dat zelf te doen. Ten allen tijde kan je zelf je houding veranderen om comfortabeler te liggen.

Veel mensen sluiten hun ogen en ontspannen zich volledig tijdens een sessie, anderen verkiezen het om te praten. Dat kies je zelf. Het is jouw massage en de beste manier om te ontspannen, is te doen wat voor jou natuurlijk aanvoelt. Aarzel niet om ten allen tijde vragen te stellen.


Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van elke behandeling is vermeld naast de prijs. Wees je ervan bewust dat de massage tijdens de eerste afspraak wat korter zal zijn (ongeveer 15 min) omdat we ook je vragenlijst en je verwachtingen zullen bespreken voordat de massage begint. Probeer in ieder geval voor en na de sessie wat te ontspannen.


Doet het pijn?

Dat hangt af van het soort behandeling, de diepte van de aanrakingen, jouw behoeften en of je een specifiek probleempunt hebt waarop gewerkt moet worden. Normaal gezien zal een lichte, ontspannende massage, die niet heel diep in de spieren doorwerkt, niet pijn doen. De bedoeling is immers om je te laten ontspannen.Dat gezegd zijnde: er zijn twee soorten van pijn: één van de soort die goed aanvoelt en één van de soort die echt pijn doet. Een goede behandeling, zelfs een massage die tot diep in de weefsels doorwerkt, zou altijd in de eerste categorie moeten blijven.

Pijn kan een indicatie zijn van een probleem, kwetsuur of ontsteking en in dat geval zal de druk aangepast worden. Want als je pijn voelt, ga je je spieren opspannen en daardoor gaan de relaxerende effecten van de massage te niet. De meest effectieve en diepste behandeling gaat met de natuurlijke gevoeligheid van je lichaam mee en niet ertegen in. Als je pijn hebt, moet je dat altijd aan me zeggen. Ook de mate van de pijn die je voelt. Het is geen enkel probleem om tijdens je sessie aan te geven dat je een lichtere of diepere massage wenst. Het is jouw sessie. En denk eraan: een massage hoeft niet pijn te doen om te werken.


Hoe vaak heb ik een massage of reflexologie behandeling nodig?

“Iets is beter dan niets”.Wat betekent dat? Wel, hoe vaak je een massage nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. Als je alleen zo nu en dan eens goed wilt ontspannen, dan is een sessie om de 3 tot 6 weken genoeg.Als je echter een specifieke probleemzone wilt laten behandelen, is het verstandig om de eerste tijd regelmatig te komen en daarna langzaam af te bouwen naar een onderhoudsschema.

Over de frequentie van de sessies, zal ik je na de behandeling adviseren als ik een meer concreet beeld heb gekregen van de dingen die bij jou spelen.


Als ik een hele diepe massage wil, moet ik dan niet naar een fysiotherapeut?

Niet noodzakelijk. Een fysiotherapeut is opgeleid om aan spier-, bot-, en gewrichtsproblemen te werken en zal alleen focussen op die specifieke plaatsen op je lichaam waar je problemen hebt. Ik werk op je hele lichaam. Het is een kwestie van stijl, opleiding, therapie en voorkeur. Bij bepaalde problemen zou het wel kunnen dat je fysiotherapie nodig hebt.


Mag ik praten tijdens mijn sessie?

Als je graag wil praten, doe dat dan gerust. Het belangrijkste om te onthouden is dat deze behandeling gericht is op ontspanning en genot. Er zijn therapeuten die het afraden om te praten in de hoop dat je je beter kunt ontspannen door in stilte je geest vrij te maken. Maar als je het fijner vindt om eerst te praten en daarna, naargelang de massage vordert in een stille staat van ontspanning te komen, dan moet je dat vooral doen.

Belangrijker zijn de momenten waarop je wel met me moet praten. Als ik iets doe waar je je niet gemakkelijk bij voelt, dan moet je me dat onmiddellijk laten weten. Geef het ook aan als het te warm of te koud wordt, als de verlichting te fel is of als ik te veel of te weinig druk uitoefen (lichter of dieper). Als er iets niet werkt voor jou, zeg dat dan!


Moet ik naar walvisgeluiden of panfluitmuziek luisteren tijdens mijn massage?

Nee. (Niet dat daar iets mis mee is). Dat hangt van jezelf af. Ik heb verschillende soorten rustige muziek waar je uit kunt kiezen of je kunt ook helemaal geen muziek opzetten. Studies hebben aangetoond dat muziek waarbij het ritme minder dan 60 slagen per minuut telt, een ontspannend effect op het lichaam heeft en dat kan de ervaring versterken.Maar gelijk welke muziek die je graag hoort, kan afgespeeld worden tijdens een behandeling. Als je baby erbij is , zou je voor muziek met geluiden uit de baarmoeder kunnen kiezen of voor stilte.

Als je naar mijn praktijk komt voor je behandeling, neem dan gerust een CD of USB stick mee met je favoriete ontspanningsmuziek. Deze zal ik dan tijdens de sessie voor je afspelen. 


Hoe zal ik me voelen na mijn behandeling?

De meeste mensen voelen zich heel ontspannen. Anderen ervaren een aanzienlijke verbetering of zelfs een bevrijding van hun chronische pijnen en kwalen. Nog anderen voelen zich na dit moment van ontspanning energieker waardoor ze een verhoogd bewustzijn en een toegenomen productiviteit  ervaren, die dagen lang kan aanhouden.

De dag na een diepe behandeling, zou je lichaam een beetje pijnlijk kunnen aanvoelen, zoals na een goede fitnesstraining. Dan is een warme douche of even in bad liggen de beste remedie.

Het is belangrijk om na je sessie voldoende water te drinken. De behandeling zorgt er immers voor dat giftige stoffen uit je lichaam worden verdreven. Door goed te drinken kan je lichaam deze stoffen beter en sneller afdrijven. Je zult je sneller beter voelen en het effect van de behandeling zal ook langer duren.


Hoeveel sessies heb ik nodig?

Iedereen is anders en zo ook de kwaaltjes. Soms is 1 sessie genoeg om het gewenste resultaat te bereiken, soms zijn er meerdere sessies nodig. We kunnen dit het beste evalueren na je eerste consultatie en nadat we jouw verwachtingen en behoeften hebben besproken. Sommige mensen boeken gewoon gedurende hun hele leven om de zoveel tijd een massage of reflexologie therapie. Dat is volledig afhankelijk van je behoeften en levenswijze. Het is wel belangrijk om het evaluatieformulier  in te vullen (LINK) ongeveer 24 uur na elke sessie zodat ik een beter inzicht krijg in je vooruitgang en de reacties van je lichaam. Zo kan ik je dossier goed bijhouden en de behandeling waar nodig aanpassen.


Wanneer kan ik geen massage of reflexologie therapie krijgen?

Er zijn maar weinig omstandigheden waarin je GEEN massage of reflexologie mag krijgen.

Als je koorts hebt, verkouden bent of last hebt van een besmettelijke huidinfectie, is het beter om geen afspraak te maken. Als je onder deze omstandigheden al een afspraak hebt staan, bel dan om deze te verzetten.

Als je kanker hebt, hartpatiënt bent of een transplantatie hebt gehad, is het verstandig om eerst toestemming te vragen aan je arts voor je een afspraak maakt. Dat betekent niet dat je geen massage of reflexologie mag krijgen maar het is altijd beter om voorzichtig te zijn. Als je de vragenlijst goed hebt ingevuld, zal ik beter kunnen inschatten of ik je al dan niet een behandeling kan geven en of het misschien verstandig is om eerst te overleggen met je huisarts.

Voor een aantal aandoeningen zal ik mijn techniek en routine aanpassen , bijvoorbeeld bij artritis of osteoporose. Soms zal ik een zone ook volledig vermijden, bijvoorbeeld bij snij- of brandwonden, maar dit betekent dus niet dat je geen behandeling kunt krijgen. 

Downloads

Vragenlijst (pdf)

Download

Huisreglement (pdf)

Download

Feedback Formulier (pdf)

Download