image289

Massagetherapie

Massage bestaat al duizenden jaren. We hebben allemaal de natuurlijke reflex om een pijnlijke plek te masseren. Tegenwoordig zijn er veel vormen van massage al dan niet voortgevloeid uit culturele geloofsovertuigingen. De essentie is om pijn, spanning en stress van geest en lichaam te verzachten en zo een beter evenwicht, een goede gezondheid en een gevoel van sereniteit te bereiken.   


Ontspanningsmassage – 90min - 80€

Zweedse ontspanningsmassage heeft zowel een invloed op het fysieke het emotionele als het mentale. Het is de meest courante vorm van ontspanningsmassage bestaande uit een combinatie van vijf basisaanrakingen die zich op de spieren en de daaraan verbonden weefsels concentreert. Deze massage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een betere bloedsomloop en pijnvermindering en ondersteunt daardoor je algemene gezondheid en welzijn.

Deze lichaamsmassage vermindert spanning, verbetert de bloedcirculatie, helpt het lichaam ontgiften en zorgt voor een betere beweeglijkheid van je gewrichten. Het stimuleert en kalmeert het zenuwstelsel en verlicht pijn waardoor een gevoel van volledige ontspanning ontstaat.

 

Stoelmassage – 40min- 40€

De ideale massage voor drukke kantoormensen die veel tijd achter hun bureau doorbrengen. Een massage van hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen terwijl je aan je bureau zit. Het is een ontspannende en revitaliserende techniek die de productiviteit verbetert. Maak je collega’s enthousiast en laat ze genieten van alle voordelen van een massage. Als je me voor een hele of een halve dag boekt, krijg je een mooie korting. 


Lymfedrainage massage - 60min - 60€

Lymfedrainage massage kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het gaat hier om een zachte, lichte massage gebruikmakend van een andere manier van aanraken dan andere vormen van massage.  Het ontgift het lichaam volledig en werkt er in op het oedeem, het zenuwstelsel,  de spieren en het immuniteitssysteem omdat het de giftige stoffen verwijdert die zich in het lichaam hebben opgestapeld. Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die lijden aan MS en langdurige ziektes omdat het de infectie te lijf gaat en het immuunsysteem helpt, maar is ook geschikt voor mensen die buitensporig sporten en regelmatig met spierkrampen te maken krijgen.  


De "Burn Out" – 120min 100€ 

Ben je mentaal uitgeput of lijd je aan een burnout of één of andere depressie? Dan is deze behandeling iets voor jou. Gedurende één uur kan je genieten van een ultra relaxerende massage. Een lichte ‘vingertoppen’ massage van het gelaat en de schedel zorgt voor een volledige ontspanning gevolgd door een refloxologie sessie van 30 min om je hormoonsysteem te stimuleren waardoor de gelukshormonen op volle kracht kunnen werken. Ook je centraal zenuwstelsel wordt in balans gebracht waardoor je al je problemen opzij zet en gemoedsrust vindt.  


Zwangerschapsmassage – 90min - 80€

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam vele veranderingen en kun je last hebben van emotionele en lichamelijke stress. Zwangerschapsmassage heeft een gunstig effect op de huid van de toekomstige moeder en als je de speciale oliën regelmatig gebruikt kan het helpen om striemen te verminderen. In een later stadium van de zwangerschap kan massage helpen om  het vasthouden van water te verminderen en het bekken te helpen terwijl het zachter wordt ter voorbereiding van de geboorte. Maar massage is ook deugdzaam voor de baby zelf. Als de moeder zich ontspant, daalt haar hartslag en wordt haar ademhaling dieper en langer.  Daardoor gaat de baby zich ook ontspannen. De bloedcirculatie verbetert, voedingsstoffen worden beter opgenomen en het stimuleert de gelukshormonen bij moeder en kind.

Deze verwennende massagetechniek (die uitgevoerd kan worden vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling) is speciaal ontworpen om spierspanningen, pijn en zwellingen te verlichten en een algemene staat van welzijn te bevorderen voor de moeder-in-spe. Bovendien zorgt het voor een beter nachtrust en een vermindering van krampen.


Massage tijdens weeën – 120min - 100€

Na getraind te zijn door een verloskundige en door met verloskundigen te hebben samengewerkt, heb ik een aantal tips die ik aan jullie zal doorgeven die u beiden in deze periode zullen helpen.

Tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap vind ik het nuttig om een sessie met de klant en haar partner in te plannen, zodat ik kan verduidelijken hoe het lichaam reageert tijdens de arbeid en hoe specifieke massagetechnieken het bevallingsproces kunnen verlichten 


Postnatale Massage – 90min - 80€

Postnatale massage kan al snel na de bevalling plaatsvinden vanaf het ogenblik dat jij, je baby en je huisarts dit gepast vinden. Postnatale massage heeft veel voordelen:  het bevordert het herstelproces van het lichaam  doordat het de botten en spieren helpt om hun normale vorm terug te krijgen. Massage voedt de huid en zorgt ervoor dat het vastgehouden vocht beter kan afvloeien.  Bovendien  helpt het je lichaam met het produceren van hormonen die de melkproductie op gang brengen en bindt het de strijd aan met postnatale depressie en vermoeidheid. Maar vooral krijgt de moeder even wat onmisbare tijd voor zichzelf.

Een van de mogelijke technieken bij postnatale massage is dat de baby tijdens het laatste deel van de sessie op je ligt. Zo voelt de baby jouw ontspanning en sereniteit en dit bevordert het bindingsproces.


Babymassage - 60min - 50€

De eerste taal die een baby aanleert is die van de aanraking. Dit is het belangrijkste communicatie- en hechtingsmiddel dat je kan hebben met je baby. Babymassage ondersteunt de ontwikkeling van de ademhaling, circulatie, het spijsverteringssysteem, de spieren en zintuigen en bouwt aan de relatie van je baby met haar/zijn omgeving. Zoals in elke massage komt het gelukshormoon oxytocine vrij wat een troostend en kalmerend effect heeft op je baby.  
Dit is een les die ik masseer een demonstratiemodel en je je baby te masseren. 


Kindermassage– 60min - 50€

In de huidige maatschappij is de druk op kinderen groot en zijn de verwachtingen hoog. Bij kinderen die de druk minder goed aankunnen, kan dat in sommige gevallen tot gedragsproblemen en zelfs tot lichamelijke problemen leiden.

Er zijn dan ook veel voordelen bij massagetherapie gedurende de hele kindertijd, waaronder het verminderen van groeipijnen, hyperactiviteit en slaapproblemen. Het geeft kinderen ook de gelegenheid om zich te uiten en om gemoedsrust te ervaren.

Kindermassage is ook bijzonder goed voor kinderen met autisme of ADHD. Ik heb speciale technieken ontwikkeld om te communiceren met kinderen zonder te moeten praten. Door op deze manier een vertrouwensband op te bouwen, kan ik hen de behandeling geven die ze willen en krijgen ze beste ervaring.

Wanneer ik voor het eerst met een kind werk, wil ik graag dat er een ouder aanwezig is totdat zowel ouder als kind voldoende vertrouwen in mij hebben.  

  

DE AANGEGEVEN TIJD IS INCLSIEF CONSULTATIE 


Dit om ervoor te zorgen dat elke behandeling op maat gemaakt is naar de wensen van de cliënt

Afhankelijk van de behoeften van de cliënt voeg ik andere technieken toe aan mijn behandelingen zoals; Chakra-uitbalancering, accupressure-massage, lymfatisch werk, werk voor emotionele loslating, guasha en cupping.